Kitz Rettung Duftzaun

Kitz Rettung, geurstof ter voorkoming van aanrijdingen met wild

Kitz Rettung wordt ook gebruikt ter voorkoming van verkeersslachtoffers. De werking is hetzelfde als in het veld om maaislachtoffers te voorkomen. Door de afschrikwekkende geur, blijft reewild maar ook ander wild uit de buurt van de wegen.

Kitz Rettung spuit u op het sponsje dat in de Multi Wildschutz Warner zit en u bent klaar. Doordat het sponsje is afgedekt, is de werking van de geurstof 3-4 maanden. Een spuitbus Kitz Rettung bevat ongeveer 320 doseringen. U gebruikt Kitz Rettung in de donkere periode en als bijvoorbeeld de (bok)kalveren worden afgestoten. De effectiviteit is afhankelijk van de windrichting maar in combinatie met de Multi Wildschutz Warner is de werking succesvol gebleken.

De geurstof is gebaseerd op alarmerende geuren uit de natuur. In dit geval bestaat het concentraat uit geur van wolf, Lynx, beer en mens. Kitz Rettung wordt al sinds 1990 gebruikt en inmiddels is 30.000 kilometer aan wegen reeds voorzien van Kitz Rettung. (In Duitsland is het product ook bekend onder de naam Duftzaun). Zwitserland, Oostenrijk Spanje en Tsjechië gebruiken Kitz Rettung actief en ook daar worden prima resultaten bereikt. Volgens Hagopur gemiddeld 76% reductie!!

Kitz Rettung Duftzaun

Bescherming van lokale fauna

Voorkoming van onnodig leed

Geen overbodige (opruim-)kosten

Neem vandaag nog contact op

Gemeenten
Paaltjes
Voorkomen ongevallen